Sostenibilitat
Impulsem el Programa d’educació per a la sostenibilitat amb la finalitat que tots els centres gabrielistes treballem en el nostre projecte educatiu els principis, els objectius i les actuacions que promouen els aprenentatges necessaris per a l’assoliment de les competències bàsiques en l’àmbit de l’educació ambiental i de la sostenibilitat.
Potenciem la recollida selectiva de residus, la reducció d’embolcalls d’un sol ús, la reutilització del material escolar i l’ús responsable d’energies.
Hort escolar
Formem part de la xarxa d’Escoles + Sostenibles promoguda per l’Ajuntament de Barcelona.
Un dels projectes que continuem impulsant a l´escola és l´hort urbà-escolar. Com escola verda tenim en funcionament un hort que utilitzem durant el curs com un recurs més de l’aprenentatge.
L’hort és una eina molt adient per poder experimentar de primera mà, manipulant i observant directament tots els canvis i els processos que es produeixen a les plantes. El projecte de l´hort està integrat al currículum en les etapes educatives del centre. El treball a l´hort fa possible, entre altres coses, l’arrelament en els nostres alumnes d´una consciència mediambiental oberta a accions positives cap a la conservació del nostre entorn.
El projecte de l’hort escolar té dos espais molt significatius, l’hort horitzontal, d’ús dels alumnes de les diferents etapes, i l’hort verical d’ús dels alumnes de primer i segon de primària. A part d’aquests espais, qualsevol aula és un bon espai per treballar cap a una ecologia integral.
Cuidem la casa comuna
Dins del nostre Projecte Educatiu, a secundària, treballem amb els alumnes diferents aspectes dels Objectius per a un Desenvolupament Sostenible (ODS) que va signar, el 25 de setembre del 2015, l’Assemblea General de l’ONU.
Els ODS són universals, transformadors i inclusius i descriuen els principals reptes relacionats amb el desenvolupament als quals s’enfronta la humanitat. L’objectiu dels ODS és garantir una vida sostenible, pacífica, pròspera i equitativa arreu del món per a tothom, ara i en el futur.
Fem que el nostre alumnat reflexioni sobre temes d’actualitat fomentant la consciència social, l’esperit crític i el compromís personal i col·lectiu en favor dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat. Volem que siguin els promotors del canvi en matèria de sostenibilitat.
Recollida selectiva de residus
Cada residu al seu lloc:
A les aules: paper, brossa, paper d’alumini, tetrabrick i plàstic. Separem de manera selectiva els residus i, aboquem el paper i el plàstic als contenidors corresponents.
Al menjador: es recull de manera selectiva plàstic, llaunes i la matèria orgànica. El dia que mengem iogurt hem de llançar l’envàs en un cubell específic.
Pati: conscienciem la comunitat educativa per a la reducció d’embolcalls d’un sol ús.